Er zijn een aantal dingen die je als restaurant kunt doen om mij geheid een reservering te laten maken. Allereerst natuurlijk het hebben van een goede wijnkaart met wijnen die net een tikkeltje anders zijn. Als je dan ook nog een verrassend groentemenu hebt met pure en eerlijke producten sta ik al met een voet bij je binnen, maar er is nog iets dat me gegarandeerd over de streep trekt: het hebben van een kaaskar.
Ik kan geen betere afsluiting van een goed diner bedenken dan een kar vol kazen die naar je tafel wordt gereden. Om vervolgens in totale keuzestress te belanden omdat alles er geweldig uitziet en al kwijlend toe te kijken hoe de kazen met de hand worden gesneden. Laat er nu gelukkig een Utrechts Restaurant zijn dat mijn wensen precies begrijpt. Bij Florent is de kaaswagen de eyecatcher van de zaak. Al bij binnenkomst lacht deze kar vol bijzondere kazen je toe en hoe vaak je ook bij Florent komt, er is altijd wel weer iets heerlijks nieuws toegevoegd.
“Ik droom over de
kaaskar”
De kazen op de kar bewegen namelijk mee met het seizoen. Toch zijn er een aantal klassiekers die er altijd opblijven. Chef Robert vertelt hierover: “de Shopshire blue en Brebis Corse Aux Herbes zijn twee van onze meest geliefde kazen en blijven altijd op het menu. Deze kazen zijn zo smaakvol dat we ze niet willen missen.”
UTRG redacteur Robin ging op bezoek bij Florent le bistro. Benieuwd naar de rest van haar verhaal? Je leest het in UTRG #4.
Florent le bistro
Visschersplein 75
restaurant-florent.nl
Tekst: Robin den Besten
Fotografie: Caroline Martinot