“De cocktail is geland in UTRG en inmiddels niet meer weg te denken. Al heeft dat wel wat tijd gekost. Toen ik voor het eerst Utrecht ging ontdekken (anno 2003, 17 jaar oud) kwam ik terecht in een heerlijke studentenstad. Voor een paar euro vond ik overal een daghap en de bijpassende vloeistof was bier. Meer had ik niet nodig. Dat er in Amsterdam de eerste tekenen van een cocktailrenaissance ontstonden kreeg niemand mee. De Amsterdammer trouwens ook niet.”
“Toch waren er ook in Utrecht een aantal pioniers
die het avontuur aangingen. Niet door de zoveelste wodka-jus bij elkaar te gooien (cocktailnaam: Screwdriver), maar door de betere cocktail te mixen. Met mooie dranken, verse ingrediënten en vooral aandacht. Het mooie is, ze zijn er nog steeds. Niet die cocktails van decennia geleden, wel de uiterst ervaren bartenders. Denk bijvoorbeeld aan Marco (Mr. Finch), Amilcar (Jack Rabbit), Daniel (Venster) en Marcel (Behind Bars). Lees verder voor drie toffe tips en neem je vrienden, collega’s of je date
mee voor een avondje cocktails drinken.”
Joël de Kock is werkzaam als whiskyspecialist voor drankimporteur De Monnik Dranken. Als cocktail correspondent schrijft hij over drank, cocktails en cocktailcultuur voor o.a. UTRG Magazine, Gers Magazine en De Buik. Tevens is hij mede-oprichter van de Utrecht Cocktail Week (april 2025) en de Utrecht Cocktail Competition. Voor UTRG #4 ging hij op bezoek bij Sumventure Flightbar, Venster en Mr Finch waar hij bijzondere signature cocktails proefde. Je leest over zijn bevindingen én de Masterminds achter deze drie bars in UTRG magazine.